De Water Alliance participeert in Innofest. Innofest is een innovatie stimuleringsprogramma dat acht festivals (o.a. Into The Great Wide Open, ESNS, Welcome to The Village en Oerol) inzet als living labs voor innovatie. Festivals zijn tijdelijke minimaatschappijen, waar net als in het normale leven uitdagingen liggen op het gebied van water, voedsel, logistiek, energie en afval.

Ook de bezoekers gedragen zich in zekere zin hetzelfde als buiten het festivalterrein: ze bewegen, slapen, eten, gaan naar het toilet en slapen. Het grote verschil met de echte wereld is dat er om een festivalterrein een hek staat. Daardoor worden resultaten meetbaar en zijn aanpassingen makkelijker door te voeren. Jaarlijks helpt Innofest dertig startups, ondernemers en studenten om hun prototype te testen en klaar te maken voor de markt en voor dat werk heeft Innofest in het najaar van 2017 de European Enterprise Award gewonnen als beste ondernemersinitiatief van Europa.

Water Alliance stimuleert ondernemerschap in de watertechnologiesector en is daarom partner van Innofest. Innofest biedt innovatieve ondernemers en startups de mogelijkheid om hun product of dienst te testen op de festivals, die door Innofest worden gebruikt als living lab.

Vragen of interesse in het project?

Neem contact op met Matthijs Plijnaar, m.plijnaar@wateralliance.nl  of 058 284 90 44
Bezoek de website http://innofest.co/